Най-важната мебел за стилен и уютен дом

14/12/2016 Най-важната мебел за стилен и уютен дом

Замисляли ли сте се коя е тази мебел, която стои в центъра на дома, която му придава характерен стил и уют? Къде посрещате любимите си гости и прекарвате дълги вечери в сладки приказки? А къде обичате да отпочивате след дългия и изморителен работен ден? А кой е най-довереният Ви приятел за любимия филм? Мисля че, се досещате вече за коя мебел говорим - Диванът!

Той е бижуто във всяко жилище, заемащо централното му място. Стилният акцент в дизайна на всяка всекидневна. Най-уютното място за сладка дрямка и среща със семейството. Инвестицията в него често е равна на цяло помещение. Ето защо, покупката му изисква цялото ни внимание.
С помощта на нашите консултанти успяхме да съберем 4-те най-важни и необходими практически съвета при избора на перфектния диван за Вашия дом!

Размерът на първо място!
Когато влезете в магазина и започнете да оглеждате какви дивани се предлагат, със сигурност веднага съзнанието Ви подсказва, че онзи хубав ъглов диван на витрината, не е подходящ за Вашата малка всекидневна! Избирайки правилния размер, не винаги означава права пропорционалност между големината на помещението и размера на дивана. Дори и в малка дневна, но с правилни пропорции и форми биха се поместили по-големи и дори ъглови композиции. Ако все пак стаята е малка и несъразмерна, решението за Вас са дву- и триместните дивани. За да не заема твърде много място, но същевременно да е функционален, диванът не трябва да бъде по-дълъг от два метра и задължително да включва механизъм за сън и ракла под лежанката.


Преценете точно как ще бъде разположен диванът!
Ако все пак, размерът не Ви помага на 100% да се спрете на един вид мека мебел, тогава си помогнете като се замислите какъв начин на живот имате! Какво правите най-често във всекидневната? Обичате да си почивате, гледайки любимия филм пред телевизора или меката мебел се използва само за събиране на семейството около масата? Често ли каните гости с приспиване у вас, за които единственият Ви избор е диван, който се превръща на спалня? Ако предварително си зададете тези въпроси, със сигурност ще бъдете по-добре подготвени и ще задавате точни и конкретни въпроси без да губите излишно време.

Материалът – ключът към удобството и комфорта!
За да сте компетентни по този е въпрос е необходимо да знаете предлаганите видове конструкции, пълнеж и тапицерии. Има три основни типа конструкции: ПДЧ (компресирани стърготини), шперплат (слепени слоеве дърво) и метални. Относно пълнежа най-добре е директно да попитате за модели изработени от полиуретанова пяна. Плътността, която ще Ви гарантира дълъг период на добро съжителство, не трябва да бъде по-малка от 25 кг/м³. Тапицерията избирайте внимателно. Наблегнете на дебелината на плата. Всички от Вас са виждали малките парчета плат небрежно поставено в края на всеки диван. Това са предлаганите текстили от производителя. Възползвайте се, разтегнете ги, вижте каква е тяхната еластичност. По-тънките значително по-бързо се разтягат и губят форма.

Изберете стилът, който ще допълва Вашия дом!
За накрая оставете най-сладкото, а именно да изберете стила и цвета. Ако Вие сте елегантна личност и обичате модерната визия, заложете на изчистени линии и свежи цветове. Ако цялото помещение до този момент е поместило, в себе си, смесица от цветове и дизайни, които съчетават няколко стила, то ретро диван с цветни елементи и аксесоари ще се впише отлично в картината. Ако сте заклет традиционалист по характер и визия, заложете на добре познатата класика от диван тройка + двойка. Цветът да е семпъл и изчистен, такъв който ще устои на времето и промените на помещението.

Както виждате, Скъпи приятели, изборът на правилния диван зависи не само от помещението, размерите и материала, той е отражение и на самите Вас като личности. В него Вие влагате стила, който Ви подхожда и емоцията която искате да споделите с най-близките за Вас хора.
 

Назад
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Научете повече от Условия за ползване на сайта