Правилно ли избираме гардероба за спалнята си?

31/10/2016 Правилно ли избираме гардероба за спалнята си?

Според специалисти, най-високите нива на стрес се наблюдават не в средата на седмицата или в края, а в самото начало - понеделник. Да точно така, правилно понеделник. Денят, в който трябва да сме най-отпучинали и готови да посрещнем задачите на работната седмица.

Но защо се получава така? Отговорът на проблема далеч не е толкова сложен и неразрешим. Всъщност невъзможността да открием - очилата, ключовете, два еднакви чорапа, любимата блуза и много други, са основна част на проблема. Със сигурност знаете че, добрата организация на гардероба ще Ви помогне по-лесно сутрин да се приготвяте за работа, да не закъснявате и да намалите стреса още от първия работен ден!

Ето защо, нека първо си зададем въпроса - "Правилно ли избираме гардеробите си"?
Преди да направите избора за това какъв да бъде Вашия гардероб, е важно да вземете предвид някои особености:
Ако не разполагате с много площ, добре е да се спрете на по-малък гардероб с повече чекмеджета и рафтове или да изберете легло с повдигащ механизъм, където да съхранявате голяма част от вещите си.
Ако пък спалното Ви помещение е просторно, тогава Ви предлагаме изборът Ви да бъде за цяла гардеробна композиция, която може да бъде и вградена.
Ако гардеробът бъде и с огледално покритие, то тогава стаята ще изглежда още по-просторна.
След като сте взели под внимание големината на спалното помещение, е време да се възползвате от богатия избор на гардероби.

Какви решения ни предлагат мебелните производители?
Свободностоящи - този тип гардероби са изключително функционални. Те могат лесно да бъдат преместени, в която и да е част на жилището Ви. Техните размери и дизайн са изключително разнообразни, съобразени изцяло с квадратурата на Вашето спално помещение. Имайте предвид, че ако се спрете на този тип гардероб, е необходимо да осигурите достатъчно пространство за отваряне на вратите.


Вградените с плъзгащи врати – това са най-новият тип гардероби, които предлагат производителите. Те са изискани, стилни и елегантни – перфектното място за съхранение във всеки модерен дом! Обикновено вградените гардероби се поставят по цялата височина от пода до тавана, като по този начин разполагате с огромно пространство за Вашите вещи. Друг плюс са плъзгащите врати, за които не е нужно да осигурявате място, за да бъдат отваряни.


Гардеробните стаи - този тип помещения за съхранение предлагат истински лукс за Вашите дрехи. Стаята от този тип разполага със закачалки, богат набор от чекмеджета и рафтове – перфектният избор за голямо количество дрехи и обувки. Гардеробната стая би могла да се „слива“ със спалното помещение чрез плъзгащи врати.


На който и тип гардероб да се спрете, може да го оборудвате с допълнителни механизми, които още повече да улеснят съхранението на вещите Ви и използването на спалната мебел. Така например лостовете за гардероб, изтеглящите закачалки и механизмите за вграждане на дрехи, обувки или дори огледало, биха Ви позволили да се възползвате напълно и рационално от обема на шкафа.
На пазара можете да намерите и някои специфични механизми като различни видове механизми за панталони – странични или такива с плавно прибиране, както и механизъм с падаща дъска за гладене.


Ето че, няколко кратки препоръки ще Ви спестят сутришното напрежение и ще Ви помогнат всяка сутрин с усмивка да отваряте гардероба, за да намерите своите любими дрехи лесно и бързо!

Назад
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Научете повече от Условия за ползване на сайта