Кухня, вдъхновена от пътешествието Камино

18/11/2016 Кухня, вдъхновена от пътешествието Камино

Чували ли сте за древния път на пилигримите – Камино? Поставящ своето начало във Франция, изкачващ Пиренеите чак до най-западната точка на Северна Испания.

Но какво общо има това, ще попитате Вие, с производството на мебели в Zarra Design? Преди няколко дни, в нашия магазин влезе една изключително усмихната и позитивна личност. Изглеждаше някак замечтана, озарена и силно вдъхновена. За изненада на проектантите ни, вместо да се рее из магазина, тя престъпи смело в офиса за срещи. Също толкова уверено и категорично заяви своето желание да поръча, мечтаната от нея кухня, при нас.
До тук всичко изглежда напълно нормално и в реда на нещата. Както всяка среща, и тази трябваше да започне с очакванията на клиента, неговите изисквания за стил, големина, разположение, функционалност, цветове и материи, но тя се разви по малко по-различен и необикновен начин. Дамата, да тази същата замечтана и озарена, сподели с искрено вдъхновение за желанието си да й бъде изработена класическа кухня. Кухня вдъхновена от Камино. Вдъхновена от класическия Прованс, с леки нотки на страстна Испания и лек повей от Атлантическия океан. Така тя описа каква трябва да бъде нейната кухня.

Със същата доза вдъхновение Ви представяме изработената по задание кухня – Камино! За нея се спряхме на провансалския френски стил - без излишна орнаментика, но с достатъчна функционалност и уют, необходими за приготвянето на всяка вкусна вечеря. Основният материал е масив, в комбинация с МДФ. Кухнята е разпределена в три зони.

В първата, последователно са заложени - пералнята, съдомиялната, мивката, печката за готвене и аспиратора. Тук се заиграхме със светлината като поставихме двойно LED осветление над мивката и под допълнителните рафтове, прикрепени към кухненския гръб.

Втората зона е в близост до прозореца, в най-далечния кът на помещението. Тук сформирахме малък кът за отдих, вдъхновен от испанската сиеста, но сиеста с книга в ръка и чаша топъл чай! В нея се включват - малката ретро пейка с кожена седалка, в която е предвидено допълнително място за съхранение, както и ъглова секция, съставена от малки, квадратни шкафове.

В третата зона се поместват малкият килер, с вертикален механизъм за съхранение, хладилникът, допълнителният работен плот, както и малката домашна винарна.

Преминавайки по пътя на Камино стигаме до така бленуваната крайна цел - най-западната точка на Северна Испания. За да запазим спомена за гледката към Атлантическия океан, изработихме стъклен гръб със снимка.

И така, в края на на нашето пътешествие отправяме към Вас традиционния, за пътя на Камино, поздрав - Buen Camino! И Ви пожелаваме и Вие да имате възможността да изживеете тази неповторима емоция!

Назад
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Научете повече от Условия за ползване на сайта