Интериорни тенденции в кухните през 2021 г.

01/09/2021 Интериорни тенденции в кухните през 2021 г.

Ако обмисляте да обновите кухнята си тази година, ние имаме информация за всичко, което трябва да знаете отно тенденциите в кухните през 2021 г. В тази статия споделяме най-добрите интериорни решения през тази година, с което се надяваме да Ви бъдем максимално полезни при избора на нова кухня. 

Сайтът houzz.com ни представи своето проучване за тенденциите в кухнята в САЩ през 2021 г. въз основа на обратна връзка от хора, които са направили промени в кухнята си през последните 12 месеца или са били в процес обновление. Резултатите от тяхното проучване отразяват най-популярните избори сред американците. Както вече знаете, много често Америка е страната, която диктува света на дизайна ( и не само) и рано или късно тенденциите идват и в България.

Респондентите в анкетата споделят, че повечето ремонти в кухнята включват добавяне или подмяна на шкафове. Белите шкафове в стил шейкър продължават да бъдат популярният избор за тези, които добавят шкафове или сменят само вратите на шкафовете. Най-популярното оформление на кухнята е L-образно, следвано от U-образно. Най -популярните цветове на стените в кухнята са сиви или бели. Най -популярните цветове за кухненските островите са сини и сиви. Почти всички, които са добавили или надстроили кухненски остров, включват  пространство за съхранение в самия остров. Актуални са плочките, вместо плоскости, когато става въпрос за разстоянието между плотовете и шкафовете.

Според FIXR хората започват да проявяват интерес към кухни от здрава неръждаема стомана. „Смесването на различни материали върху уреди, мивки, кранове, осветителни тела и хардуер създава по -дълбок, по -динамичен дизайн, който може да направи кухнята по -уютна, по -интересна и ефектна.“

Една от най -популярните кухненски тенденции през 2021 г. , в интелигентните уреди, са кранчета без докосване. Covid-19 предизвика желанието за безконтактна технология и 78% от професионалистите в областта на интериорния дизайн споделят, че има повишен интерес към лесни за почистване повърхности. Други две водещи тенденции са интелигентните хладилници и фурни. 

Актуални цветови тенденции в кухнята през 2021 г. са модерните трицветни кухни. Това означава смесване на дърво, боядисани шкафове, както и по-цветни стени в  пространствата между кухненските плотове и шкафове.

При кухните, както и при останалата част от интериорния дизайн, се усеща плавен преход от студената към топлата цветова гама. Moody палитрите набират все по-голяма популярност. Зеленият цвят също е предпочитан при избора на кухненски шкафове, било то смарагд, маслина, градински чай или мента. Английските кухни завладяват въображението и са предпочитани за кухненски интериори в къщи, като много често залагат на винтидж дизайн. Също така квадратните, текстурирани  плочки в пространствата между кухненските плотове и шкафове ще бъдат популярни още дълго време.

Накратко, това са нещата, които следва да имате предвид, когато обновявате Вашата кухня. Разбира се, винаги е чудесна идея да включите цветя в кухнята, поставяне на дървени дъски за рязане, кошници и красиви картини.
Ако планувате обновяване на Вашата кухня, свържете се с нашите специалисти за безплатна консултация.

Назад
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Научете повече от Условия за ползване на сайта