Преобразяване - кухня на балкона

28/09/2015 Преобразяване - кухня на балкона

В големите и разрастващи се градове се наблюдава тенденция в намаляването на големината на жилищната площ. Големите и просторни кухни, с които бяхме свикнали от старото строителство, отстъпват пред по-малките и компактни помещения.

Как малката тераса се преобразява в кухненски бокс

Когато пространството ни ограничава, а мечтите не ни оставят на мира, алтернативно решение е приспособяването на малката тераса в кухненски бокс. По този лесен начин ще разширите помещението и ще имате по-голяма свобода на действие.

Няколко лесни стъпки


Първата стъпка е външната за апартамента площ да бъде изолирана и остъклена с качествени материали. Ненужните стени е добре да бъдат премахнати и изравнени. Ако пък искаме, можем да запазим стената от терата и да я преобразим в многофункционален бар-плот.


Естественното продължение на нашия план включва измазването на стените и облицоването на пода. В този случай имате два варинта -  да запазите същата настилка и цветова гама, като от прилежащото помещение, или да заложите на контрастиращ или допълващ интериор.

Интересен начин да разчупите интериора е като повдигнете терасата с няколко сантиметра и направите стъпака или етажиран интериор.


Достигайки до финалната част - мебелите и обзавеждането, вариантите и решенията са много.

Идея е да подредим цялото обзавеждане и всички уреди в бокса, а  бившата кухня да обособим като трапезария или дневна.

Ако пък сте любители на големите и многофункционални кухни, то за Вас е по-добре да обособите трапезарията на терасата и да запазите по-голямото помещение, като мястото, в което да развихрите кулинарните си заложби.

Интересен и функционален вариант е поставянто на бар непосредствено до прозореца с изглед навън. В допълнение към всичко това да не забравяме и реконструкцията на осветлението и промяната в количеството дневна светлина. Професионалист в областта би Ви посъветвал как най-ефеткивно да използвате модерните и иновативни осветителни тела или как по естесвен начин да усвоите максимално светлината, влизаща през прозорците.
А тук се развихря Вашето въображение а ние само ще Ви подскажем с няколко готови дизайнерски решения!

Назад
Този уебсайт използва "бисквитки", за да гарантира, че получавате най-доброто изживяване на нашия уебсайт. Научете повече от Условия за ползване на сайта